🤳 En Android-nyhetsblogg tillägnad expertråd, nyheter, recensioner, Android-telefoner, appar, hur man gör, surfplattor och mobiltelefoner.

Hur man spårar någon på Google Maps

19
  • Du kan spåra någon på Google Maps som delar sin plats med dig genom att öppna menyn "Platsdelning" och trycka på kontaktens namn.
  • Du kan spåra en vän, kollega eller familjemedlem på Google Maps, men den personen måste aktivera platsspårning specifikt för dig. 
  • För att sluta spåra någon, be personen att stänga av platsdelning eller inaktivera spårning i Google Maps. 

Om du och dina nära kontakter använder Google Maps kanske du vill använda appens platsdelningsfunktion.

Med detta valfria verktyg kan vänner, kollegor och familj dela sin plats med varandra och se sina platser på kartan i realtid.

Det gör det enkelt att spåra någon på Google Maps, med en varning: personen du vill spåra måste välja att dela sin plats, så det är (tack och lov) inte möjligt att spåra någon utan deras vetskap eller samtycke. 

Hur man spårar någon på Google Maps

1.  Starta Google Maps på din iPhone eller Android.

2.  Tryck på din kontoavatar uppe till höger på skärmen. Tryck på "Platsdelning" i popup-menyn.

3.  Du kommer att se en lista över alla som för närvarande delar sin plats med dig längst ned på skärmen. För att se någons exakta plats, tryck på posten och kartan zoomar in på deras position.

Hur man spårar någon på Google Maps

Du kan se alla som delar sin plats med dig från menyn "Platsdelning" i Google Maps.

Om du vill spåra någon som använder Google Maps i en webbläsare på en dator är processen i princip densamma. Öppna Google Maps i en webbläsare och klicka sedan på de tre horisontella linjerna längst upp till vänster på webbsidan ("hamburgermenyn"). Klicka sedan på "Platsdelning" för att se dina kontakter på kartan. 

Hur du delar din plats på Google Maps

Personen du vill spåra på Google Maps måste aktivera platsdelning innan du kan följa dem. Du behöver inte dela din egen plats för att spåra någon annan, men du kan behöva hjälpa den andra personen att aktivera sin platsdelning. 

1 Använd Google Maps-appen på Android eller iPhone och tryck på din kontoavatar uppe till höger på skärmen. Tryck på "Platsdelning" i popup-menyn.

Hur man spårar någon på Google Maps

För att dela din plats med någon, börja med att öppna menyn från din kontoavatar.

2.  Om det här är första gången du delar din plats, måste du trycka på "Dela plats" på skärmen Håll kontakten. Annars trycker du på "Ny delning."

3.  Välj kontakten du vill dela din plats med och välj hur länge du vill dela — eller tills du manuellt stänger av platsdelning.

4.  Tryck på "Dela".

Hur man spårar någon på Google Maps

Välj hur länge du vill dela din plats och vem du vill dela med och tryck sedan på "Dela".

Hur man ber någon att låta dig spåra dem

Om någon redan har delat sin plats med dig tidigare kan du be dem att dela igen. Att göra det:

1.  Starta Google Maps på din iPhone eller Android.

2.  Tryck på din kontoavatar uppe till höger på skärmen. Tryck på "Platsdelning" i popup-menyn.

3.  Tryck på en kontakt i listan och tryck sedan på "Begär". Kontakten kommer att få denna begäran på sin telefon och kan välja att acceptera eller avslå den.

Hur man spårar någon på Google Maps

Du kan be någon att dela sin plats med dig från Google Maps.

Hur man slutar spåra någon på Google Maps på din telefon

Om du inte längre vill se någons plats på din karta kan du be dem att sluta dela sin plats med dig. Alternativt kan du dölja dem i Google Maps. 

1.  Starta Google Maps på din iPhone eller Android.

2.  Tryck på din kontoavatar uppe till höger på skärmen. Tryck på "Platsdelning" i popup-menyn.

3.  I listan över delade kontakter längst ned på skärmen trycker du på personen du vill sluta spåra.

4.  Tryck på de tre prickarna till höger på skärmen och tryck sedan på "Dölj [kontakt] från kartan."

Hur man spårar någon på Google Maps

Tryck på trepunktsmenyn och välj sedan att dölja kontakten.

För att göra detta i en webbläsare på din dator, öppna menyn Platsdelning och klicka på kontakten du vill sluta spåra. Klicka sedan på "Göm på kartan."

Hur man spårar någon på Google Maps

Du kan också dölja kontakter från din karta i en webbläsare.

Inspelningskälla: www.businessinsider.com

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi antar att du är ok med detta, men du kan välja bort det om du vill. Jag accepterar Fler detaljer