...
🤳 Blog z wiadomościami na Androida poświęcony poradom ekspertów, wiadomościom, recenzjom, telefonom z Androidem, aplikacjom, instrukcjom, tabletom i telefonom komórkowym.

Oto, co się dzieje, gdy blokujesz numer na iPhonie

7
  • Gdy zablokujesz czyjś numer na iPhonie, ten numer nie będzie mógł do Ciebie dzwonić, wysyłać SMS-ów ani FaceTime.
  • Zablokowany numer może nadal pozostawiać wiadomości głosowe, ale zostaną one posortowane z dala od Twojej zwykłej poczty głosowej.
  • Zablokowanie czyjegoś numeru na iPhonie nie uniemożliwia tej osobie skontaktowania się z Tobą za pośrednictwem aplikacji innych firm, takich jak WhatsApp.

Kiedy blokujesz czyjś numer, Twój iPhone nie dba o to, kto to jest — jego numer telefonu zostanie całkowicie odcięty od Twojego życia.

Przynajmniej ich wiadomości tekstowe, rozmowy telefoniczne i rozmowy FaceTime będą. Zablokowanie numeru na iPhonie nie może niestety uniemożliwić tej osobie kontaktu z aplikacjami innych firm, takimi jak Facebook, WhatsApp czy Instagram.

Ale jak to wygląda na końcu zablokowanej osoby? Czy mogą stwierdzić, że zostali zablokowani?

Oto wszystko, co dzieje się po zablokowaniu kogoś na swoim iPhonie.

Co się stanie, gdy zablokujesz numer na swoim iPhonie

Zablokowane wiadomości tekstowe znikają

Gdy ktoś, kogo zablokowałeś, wysyła do Ciebie SMS-y, jego SMS-y nie trafiają donikąd. Nie otrzymają żadnego powiadomienia o zablokowaniu, a ich wiadomości nadal będą wyglądały, jakby zostały wysłane. Ale nie otrzymasz żadnego z nich i nie możesz odpowiedzieć.

Oto, co się dzieje, gdy blokujesz numer na iPhonie

Wysłana przez nich wiadomość tekstowa nie będzie zawierać pod nim napisu „Dostarczono".

iPhone

Zablokowane połączenia FaceTime dzwonią w nieskończoność

Gdy ktoś, kogo zablokowałeś, spróbuje skontaktować się z Tobą FaceTime, jego telefon po prostu zadzwoni i zadzwoni bez odpowiedzi. Po twojej stronie nic się nie dzieje i nie będziesz wiedział, że dzwonią.

Będzie to trwało tak długo, aż zablokowany rozmówca zrezygnuje i przestanie próbować dzwonić.

Zablokowane połączenia telefoniczne trafiają bezpośrednio do poczty głosowej

Gdy ktoś, kogo zablokowałeś, zadzwoni do Ciebie, zostanie wysłana bezpośrednio na Twoją pocztę głosową, tak jakby Twój telefon był wyłączony. To ich jedyna wskazówka, że ​​je zablokowałeś.

Zablokowany rozmówca nadal może zostawić wiadomość głosową, ale nie pojawi się ona w zwykłych wiadomościach. Zamiast tego musisz przewinąć do dołu okna poczty głosowej i dotknąć opcji Zablokowane wiadomości.

Oto, co się dzieje, gdy blokujesz numer na iPhonie

Twoje zablokowane wiadomości głosowe są sortowane w innym folderze.

Źródło nagrywania: www.businessinsider.com

Ta strona korzysta z plików cookie, aby poprawić Twoje wrażenia. Zakładamy, że nie masz nic przeciwko, ale możesz zrezygnować, jeśli chcesz. Akceptuję Więcej szczegółów