🤳 Blog z wiadomościami na Androida poświęcony poradom ekspertów, wiadomościom, recenzjom, telefonom z Androidem, aplikacjom, instrukcjom, tabletom i telefonom komórkowym.

Jak usunąć kurs Google Classroom lub go zarchiwizować

5
  • Zajęcia Google Classroom możesz usunąć po ich zakończeniu lub anulowaniu.
  • Zanim będziesz mógł usunąć zajęcia Google Classroom, musisz je „zarchiwizować", co jest zasadniczo sposobem na ich dezaktywację.
  • Każdy instruktor może zarchiwizować zajęcia, ale tylko dyrektor może je usunąć.

Google Classroom działa jak wirtualna przestrzeń do nauki, w której nauczyciele mogą rozdawać zadania, oceny i opinie wszystkim w klasie. W międzyczasie uczniowie w klasie mogą oddawać projekty i śledzić swoje postępy po drodze.

Następnie po zakończeniu zajęć w Google Classroom na dany semestr lub rok szkolny można je łatwo usunąć lub zarchiwizować. 

Jeśli jesteś instruktorem, możesz zarchiwizować dowolne swoje zajęcia — jest to zasadniczo sposób na stwierdzenie, że zajęcia się skończyły, ale zachowując wszystkie materiały i przedmioty. A jeśli jesteś dyrektorem klasy, możesz ją również usunąć.

Usunięcie zajęć spowoduje skasowanie wszystkich postów i komentarzy, chociaż do plików nadal będą mieli dostęp uczniowie, którzy mają link do odpowiedniego Dysku Google

lornetka składana.

Oto jak archiwizować, a następnie usuwać zajęcia Google Classroom na komputerze, iPhonie, iPadzie lub urządzeniu z Androidem.

Jak archiwizować i usuwać zajęcia Google Classroom na Macu lub PC

Aby zarchiwizować zajęcia:

1 Wejdź na class.google.com i zaloguj się na swoje konto, a następnie znajdź zajęcia, które chcesz zarchiwizować. Pamiętaj, że na zajęciach musisz być instruktorem.

2 Stuknij trzy pionowe kropki w prawym górnym rogu karty zajęć, którą chcesz zarchiwizować.

3 Kliknij „Archiwizuj”, aby potwierdzić swój wybór.

Jak usunąć kurs Google Classroom lub go zarchiwizować

Możesz zarchiwizować dowolne zajęcia, w których jesteś instruktorem.

Aby przywrócić zajęcia z archiwum, kliknij trzy poziome linie w prawym górnym rogu pulpitu nawigacyjnego Google Classroom, a następnie wybierz „Zarchiwizowane zajęcia”. 

Jak usunąć kurs Google Classroom lub go zarchiwizować

Otwórz stronę „Zarchiwizowane zajęcia”.

Na zarchiwizowanej karcie zajęć kliknij trzy pionowe kropki w prawym górnym rogu, a następnie kliknij „Przywróć”. 

Aby usunąć zajęcia:

1 Najpierw zarchiwizuj zajęcia, wykonując powyższe kroki, i otwórz stronę „Zarchiwizowane zajęcia”.

2 Znajdź kartę zajęć, które chcesz usunąć, i kliknij trzy kropki w jej prawym górnym rogu.

3 Wybierz „Usuń”.

Jak usunąć kurs Google Classroom lub go zarchiwizować

Możesz usunąć zarchiwizowane zajęcia, których jesteś dyrektorem.

Jak archiwizować i usuwać zajęcia Google Classroom na iPhonie lub iPadzie

Aby zarchiwizować zajęcia:

1 Otwórz aplikację Google Classroom na swoim urządzeniu i zaloguj się na swoje konto.

2 Na karcie zajęć, które chcesz zarchiwizować, kliknij trzy poziome kropki (…).

3 Dotknij „Archiwizuj”.

Jak usunąć kurs Google Classroom lub go zarchiwizować

Możesz także edytować zajęcia z tego miejsca.

Aby przywrócić zarchiwizowane zajęcia, dotknij trzech poziomych linii w lewym górnym rogu ekranu aplikacji, a następnie wybierz „Zarchiwizowane zajęcia”. Na karcie zajęć dotknij i wybierz „Przywróć”, aby przywrócić zajęcia.

Aby usunąć zajęcia:

1 Zarchiwizuj zajęcia, a następnie otwórz stronę „Zarchiwizowane zajęcia”.

2 Dotknij „Usuń” na karcie zajęć, którą chcesz usunąć.

Jak usunąć kurs Google Classroom lub go zarchiwizować

Usunięcie zajęć zajmie tylko kilka kliknięć.

Jak archiwizować i usuwać zajęcia Google Classroom na Androidzie

Aby zarchiwizować zajęcia:

1 Po otwarciu aplikacji Classroom i znalezieniu zajęć, które chcesz zarchiwizować, dotknij trzech ustawionych pionowo kropek w prawym górnym rogu karty zajęć.

2 Dotknij „Archiwum”, a następnie ponownie „Archiwizuj”, aby potwierdzić.

Aby przywrócić zarchiwizowane zajęcia, kliknij trzy ułożone poziomo wiersze w lewym górnym rogu aplikacji. Następnie dotknij „Zarchiwizowane zajęcia”, a gdy zobaczysz kartę zajęć, ponownie dotknij trzech kropek, zanim klikniesz „Przywróć”. 

Aby usunąć zajęcia:

1 Postępuj zgodnie z powyższymi instrukcjami, aby zarchiwizować zajęcia, a następnie otwórz stronę „Zarchiwizowane zajęcia”.

2 Stuknij trzy kropki w prawym górnym rogu zajęć, które chcesz usunąć.

3 Wybierz „Usuń”.

Źródło nagrywania: www.businessinsider.com

Ta strona korzysta z plików cookie, aby poprawić Twoje wrażenia. Zakładamy, że nie masz nic przeciwko, ale możesz zrezygnować, jeśli chcesz. Akceptuję Więcej szczegółów